POMAHNITALI VOZAČ: Na smrt pregažena žena bila na medenom mesecu!
Foto: Beta/Ap

Namerno se zaleteo u šetače

POMAHNITALI VOZAČ: Na smrt pregažena žena bila na medenom mesecu!

Planeta -
Italijanka Aliće Grupioni (32) ćerka je .Valeria Grupionija, koji vodi kompananiju Sira, a nekada je bio predsednik fudbalskog kluba Bolonja

LOS ANĐELES - Policija je uhapsila muškarca osumnjičenog da je ubio jednu Italijanku i ranio 11 osoba kada se namerno zaleteo kolima na popularno šetalište u Los Anđelesu.

Nejtan Luis Kambel (38) uhapšen je pošto je, oko dva sata posle incidenta, ušao u stanicu policije u četvrti Santa Monika i rekao da je bio umešan.

Kambel, građanin Los Anđelesa, juče je zadržan u pritvoru uz kauciju od milion dolara. Pomoćnik šefa policije Kirk Albaniz odbio je da govori o motivu ali je rekao da nema razloga za verovanje da je napad bio teroristički čin ili da je još neko bio umešan.

Na sigurnosnim snimcima sa šetališta Venis, koje na letnji vikend može da privuče 150.000 ljudi, vidi se muškarac kako parkira crni automobil, izlazi i osmatra mesto nekoliko minuta a zatim se vraća u kola i zaleće u šetače.

Italijanka je identifikovana kao 32-ogodišnja Aliće Grupioni. Njena porodica u Bolonji rekla je da je u Los Anđeles doputovala na medeni mesec. Grupioni je bila menadžerka porodičnog preduzeća Sira, proizvođača radijatora. Njen otac, Valerio Grupioni, vodi kompananiju, a nekada je bio predsednik fudbalskog kluba Bolonja.

Prema saopstenju policije, jedna osoba je u kritičnom stanju, dve su u ozbiljnom, a ostalih osam pretrpele su manje ozbiljne povrede.

Incident se dogodio nedaleko od mesta na kojem je 2003. jedan stariji vozač ubio 10 i ranio 70 osoba kada se zaleteo kolima kroz pijacu. Istražitelji su rekli da se Džorž Veler, koji je tada imao 86 godina, uspaničio kada je greškom nagazio na gas umesto na kočnicu. Veler je osuđen po 10 optužbi za ubistvo iz nehata na uslovnu kaznu. Nije odmah bilo poznato kojom se brzinom kretalo vozilo u jučerašnjem incidentu.

http://www.youtube.com/watch?v=xDQg-y6zQlE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track