PEVALE NA RAMAZAN: Jevrejkama bacili kiselinu u lice!
Foto: Youtube

TRagičan događaj u Tanzaniji

PEVALE NA RAMAZAN: Jevrejkama bacili kiselinu u lice!

Planeta -
Devojke su zadobile teške opekotine glave, grudi i ruku, a noćas su posebnim letom prevezene u Veliku Britaniju i smeštene u bolnicu na lečenje

ZANZIBAR - Kejti Gi i Kristi Trup iz Londona radile su kao učiteljice u okviru jednog humanitarnog programa u Tanzaniji. Pre dva dana dva nepoznata muškarca su im bacili kiselinu u lice, iz za sada nepoznatih razloga.

Devojke su zadobile teške opekotine glave, grudi i ruku, a noćas su posebnim letom prevezene u Veliku Britaniju i smeštene u bolnicu na lečenje. Lekari kažu da je tečnost sa kojom su polivene bila razređena vodom i da se nije radilo o stopostotnoj kiselini.

"Opekotine na rukama su zadobile brišući kiselinu sa lica. Moglo je biti mnogo gore", rekao je lekar još u Tanzaniji.

Prema prvim informacijama nekoliko dana ranije devojke su se posvađale sa nekim u lokalnoj radnji pa se sumnja da bi i to mogao da bude motiv napada. Jedna žena ih je još ranije napala i udarila Kejti jer je pevala za vreme meseca Ramazana. Njihovi prijatelji ipak sumnjaju da je motiv napada verske prirode jer su obe devojke jevrejske veroispovesti.

Roditelji devojaka jako su potreseni nedavnim događajima.

"Uzrujani smo i potreseni zbog napada na naše kćeri koje su u Zanzibar otišle sa najboljim namerama", stoji u saopštenju porodica Gi i Trup.

Roditelji devojaka rekli su da znaju za prošle napade na svoje kćeri pa su ih već nekoliko puta zvali da se vrate kući, ali one nisu htele. Želele su da ostanu da završe humanitarni projekat do kraja.

http://www.youtube.com/watch?v=u5qSiKTcnvM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track