FIJASKO SEZONE: Hrvati spali na Borisa Tadića!

Političari izbegavaju hrvatsku obalu

FIJASKO SEZONE: Hrvati spali na Borisa Tadića!

Planeta -
Na Jadranu letuju bivši srpski predsednik, sadašnji slovački, mađarski i irski lideri, dok su ostali svetski državnici, koji su ranije dolazili, ovog leta preskočili lijepu njihovu

ZAGREB - Bivši srpski predsednik u VIP društvu.Visoki strani političari, koji su godinama letovali na Hrvatskom primorju, ove godine odlučili su se za druge destinacije, piše Jutarnji list. Odani hrvatskom Jadranu ostali su samo bivši predsednik Srbije Boris Tadić i mađarski premijer Viktor Orban, a na Brionima je trenutno slovački predsednik hrvatskih korena Ivan Gašparovič, koji je došao na poziv hrvatskog predsednika Iva Josipovića, a istim povodom pre njega je bio i njegov irski kolega Majkl Higins.Nema stalnih gostijuKako Jutarnji list navodi, dok je bivša slovačka premijerka Iveta Radičeva godinama dolazila u Hrvatsku, sadašnji premijer Robert Fico s porodicom odlazi u Tursku, a i ostatak vlade razmileo se po Italiji i Grčkoj, tako da kovanica „Jadran, slovačko more“, pomalo dolazi u pitanje. Takođe, ove godine izostali su nemački političari, koji su se zaputili uglavnom u Grčku, osim kancelarke Angele Merkel, koja tradicionalno letuje na Alpima. Od nekoliko stalnih austrijskih gostiju, na Jadranu je samo ministar zdravstva Alojs Šteger. Ostali su izabrali drugu destinaciju. Slovenački političari, uključujući i premijerku Alenku Bratušek, navodno su najavili dolazak na Hrvatsko primorje, ali to još nije sigurno. Hrvati se nadaju i predsedniku Slovenije Borutu Pahoru, koji zvanično nema odmor.Prošle godine na VisuMeđutim, bivši predsednik Srbije je redovan gost. On je, prema navodima Jutarnjeg lista, jedno vreme bio gost kod Josipovića u rezidenciji na Brionima, a zatim je krajem jula viđen kako šeta ostrvom Hvar. Tamo je proveo tri dana i prisustvovao konferenciji povodom 20 godina Evropskog foruma za demokratiju i solidarnost.I prošle godine Boris Tadić je letovao na hrvatskom Jadranu. On je bio na ostrvu Visu, gde je, kako je rekao, bio u poseti prijateljima koje nije video 27 godina. Odatle je hrvatski sajt dnevnik.hr objavio i video-snimak, na kojem se bivši srpski predsednik uz vino opuštao u društvu prijatelja. Pričalo se prošle godine čak i to da Tadić kupuje vilu vrednu 850.000 evra na Visu, međutim, te navode on je demantovao.Pored Tadića, hrvatskom primorju odan je i mađarski premijer Orban. On svake godine dolazi na nekoliko dana na hrvatsku obalu. Ovoga puta za boravak je izabrao Umag.

Letuje u Umagu... Orban, Predsednikov gost... Higins, Bio kod Ive... Gašparević
Letuje u Umagu... Orban, Predsednikov gost... Higins, Bio kod Ive... Gašparević

Neće doći... Radičeva i Pahor
Neće doći... Radičeva i Pahor

Berni Eklston krstari, Bil Gejts u DubrovnikuIako su pop zvezde i holivudski krem ove godine preskočili hrvatska ostrva i gradove na obali, neki od najbogatijih ljudi na svetu pronašli su mesto za odmor upravo na hrvatskom delu Jadrana. Tako prvi čovek Formule 1 Berni Ekleston krstari od Trogira, Šibenika do Dubrovnika, u kojem je letovao i Bil Gejts, a na krajnjem jugu usidrila se i jahta medijskog magnata Ruperta Mardoka „Vertigo“. Ruski milijarder Igor Viktorovič Makarov na jahti „Areti“ uplovio je u julu u Split.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track