Zemljotres na Novom Zelandu srušio most

Evakuisano nekoliko zgrada

Zemljotres na Novom Zelandu srušio most

Planeta -
Teže je oštećeno nekoliko kuća u blizini epicentra, nadomak grada Sedona, kojima su se srušili dimnjaci i urušili krovovi

VELINGTON - Nekoliko snažnih zemljotresa je danas zatreslo Novi Zeland, saopštio je Američki geološki zavod, pri čemu je oštećeno više kuća, a jedan most se srušio.

Prvi zemljotres, jačine od 6,5 stepeni po Rihteru, dogodio se nešto iza 14.30 časova po lokalnom vremenu u blizini grada Sedona, odnosno, 94 kilometra zapadno od Velingtona, nakon čega je usledilo nekoliko manjih zemljotresa, koji su ipak bili jačine iznad pet stepeni po Rihteru, prenela je agencija AP.

Portparol lokalne policije Barbara Dan je izjavila da je teže oštećeno nekoliko kuća u blizini epicentra, kojima su se srušili dimnjaci i urušili krovovi. Ona je dodala i da se srušio jedan most na državnom autoputu koji prolazi kroz Sedon i da se na autoput obrušilo kamenje.

Zasad nema izveštaja o povređenima. U prestonici Novog Zelanda, Velington, zbog zemljotresa je evakuisano nekoliko zgrada, dok su sa polica u prodavnicama popadali proizvodi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track