I ONA JE ĆERKA: Gladnu majku držala u štali bez vode i WC

Kuća strave kod Šibenika

I ONA JE ĆERKA: Gladnu majku držala u štali bez vode i WC

Planeta -
Meštani tvrde da je ‘kuća strave’ nekad bila štala i da je starica tu živela tri godine. Prve dve godine dolazila je žena koja ju je čuvala

ŠIBENIK - Šibenski Centar za socijalnu zaštitu intervenisao je je u obližnjem mestu Brodarica, posle dojave jednog meštanina da u bivšoj štali , bez vode i sanitarnog čvora, živi 78-godišnja starica koja navodno boluje od demencije.U taj kućerak smestila je njena ćerka, a slučaj je otkriven u petak, kada je jedan hrabriji meštanin o svemu obevestio Ministarstvo socijalne politike.

Iz Ministarstva su odmah reagovali i na teren uputili socijalnog radnika koji je stigao u pratnji policajaca, a pozvana je i medicinska pomoć.Kuću strave posle sat i po prvo su napustili lekar i medicinska sestra, a staricu su oko 13.30 smestili u automobil i odvezli je u pratnji socijalne radnice. Iz Ministarstva socijalne politike kazali su da je starica smeštena u hraniteljsku porodicu u Šibeniku.

Meštani tvrde da je ‘kuća strave’ nekad bila štala, te da je starica tamo živela tri godine. Navodno je prve dve godine, kad ju je ćerka smestila u kućerak, dolazila žena koja ju je čuvala.“Ta žena ju je izvodila u šetnju i bila s njom, ali ove godine nema nikoga. Starica je bila sama, po celi dan stajala je na prozorčiću i samo gledala. Znala je udarati glavom o staklo i plakati, a tek oko podne ili jedan sat posle podne ćerka ili unuk bi joj doneli nešto da jede”, ispričao jedan meštanin.U šibenskoj policiji kažu da “nisu utvrdili elemente porodičnog nasilja” te da s njihove strane “neće biti pokrenut postupak”.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track