Demokratski front se ograđuje od Medojevićevih optužbi

Funkcioner DF izneo lični stav

Demokratski front se ograđuje od Medojevićevih optužbi

Planeta -
Funkcioner DF i član Predsedništva Nove srpske demokratije Goran Danilović izjavio je, da Medojevićevi stavovi nisu stavovi tog saveza, kao i da će Nova nastaviti da gaji prijateljske odnose sa SNS

PODGORICA - Najuticajnija crnogorska opoziciona koalicija Demokratski front ogradila se danas od izjava svog člana i visokog funkcionera Nebojše Medojevića, koji je proteklih dana izneo niz optužbi i uvreda na račun državnog vrha Srbije.

Funkcioner Demokratskog fronta i član Predsedništva Nove srpske demokratije Goran Danilović izjavio je, da Medojevićevi stavovi nisu stavovi tog saveza, kao i da će Nova, koja je članica DF, "nastaviti da gaji prijateljske odnose sa Srpskom naprednom strankom i njenim predsednikom Aleksandrom Vučićem".

On je istakao da je Nova imala izvanredne odnose sa srpskim naprednjacima i kada Vučić nije bio na vlasti I kada je ta stranka bila "duboka opozicija u Srbiji".

Medojević je, naime, preko društvenih mreža protekih dana, između ostalog, optužio premijera I prvog potpredsednika Vlade Srbije, Ivicu Dačića i Aleksandra Vučića da opstruišu hapšenje Darka Šarića. Danilović ističe da je to lični stav Medojevića.

Sedam članova Predsedništva DF ovih dana održaće sastanak, koji će se, pored predviđenih tema o lokalnim izborima, baviti I trenutnom situacijom na političkoj sceni Crne Gore i u Demokratskom frontu. Neimenovani izvor blizak Novoj izjavio je da "bez obzira da li neko pridaje veći ili manji značaj izjavama Nebojše Medojevića, na tim sastancima članovi Predsedništva će se dotaći i te teme, iako se radi o ličnim stavovima jednog od funkcionera DF-a, jer ti njegovi stavovi, kako se navodi, direktno udaraju na principe Nove srpske demokratije".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track