NEDŽADOVA BITKA ZA ŽIVOT:  Pobediću rak pa ću završiti fakultet
Foto: Cazin Danas

Poruka iz bolesničke postelje

NEDŽADOVA BITKA ZA ŽIVOT: Pobediću rak pa ću završiti fakultet

Planeta -
Žao mi je što sam vam na teret, što vas svi mole u moje ime da mi pomognete, što vas i ja molim u svoje ime da pomognete, napisao je mladi Cazinjanin

CAZIN - Ja sam taj, “onaj mali” što ima rak, ma znaš onaj što se za njega pare skupljaju da preživi. Da, to sam ja. Ja sam ta kasica za dobrovoljni prilog u vašim bankama, žiro račun, humanitarni koncert i humanitarni broj.. to je moj broj, to je moj život i moja stvarnost. Da, to sam ja, napisao je teško oboleli mladić iz BiH Nedžad Beširović, teško obolelog mladić iz Cazina.

Nedžad Beširević još vodi bitku sa životom i organizovana je akcija da prikupljanja novca za njegovo lečenje. Njegova mama, Senada, obratila se svim ljudima dobrog srca za pomoćs obzirom na to da je pomoć od fonda Federacije BiH zakazala i nije regulisana Pravilnikom.Nedžad je ipak napao snage da se obrati svojim prijateljima i svima koji žele da mu pomognu.Al ja sam i taj što je detinjstvo proveo po bolničkim hodnicima, rođendane “slavio” u bolničkoj sobi, svetsko fudbalsko prvenstvo pratio iz bolničkog kreveta (prekidale me medicinske sestre da mi izmere temperaturu)….. I ja sam još onaj sto je ispio život iz svojih najmilijih kao sto ga ova “moja” bolest ispija iz mene.

Voleo bih ja da nije tako, voleo bih da nikad niste čuli za mene i da me poznaju samo familija, prijatelji i komšije, ili da ste čuli za mene ali po nečem lepom! Da sam ,Bog dao, “onaj mali”što je napustio školu jer ga “nije išla” a ne zbog bolesti, ma da sam sve samo ne “onaj što ima rak”. Žao mi je što sam vam na teret, što vas svi mole u moje ime da mi pomognete, što vas i ja molim u svoje ime da pomognete, nije meni zbog mene… meni je da moji ne ostanu bez mene, ne mogu im to nikako napraviti! Video sam kad su moji “prijatelji po postelji” otišli, video sam koja je tuga iza njih ostala i to moja mama nebi podnela, kako da joj to uradim?! Ko bi od vas to svojoj majci uradio!Zato sam odlučio da uspem, i kad to sve prođe završiću i fakultet pa da se i moja mati moze ”po kafama” hvaliti samnom a ne samo da priča o receptima koji leče rak, i imaću svoju porodicu i svoju decu i pričaću im, sve ću im reci…kako im je otac jednom davno bio bolestan , kako se “izvukao”…ljudi su mu pomogli!! Svi su bili tu za njega i nikad baš nikad im to nije zaboravio….

Uplate za Nedžada iz inostranstva

Sparkasse Mainfranken Würzburg

Besirevic Nedzad

BLZ: 790 500 00 Konto:472 856 89

BIC/SWIFT: BYLADEM1SWU IBAN: DE33 7905 0000 0047 2856 89

http://www.youtube.com/watch?v=DllFU735i2o

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track