Komšić: Nema ukidanja RS, ali ni otcepljenja od BiH

Demantovao sam sebe

Komšić: Nema ukidanja RS, ali ni otcepljenja od BiH

Planeta -
Nebojša Radmanović pozvao je Komšića da "povuče svoj poziv na oružje". Komšić je ranije izjavio da će svako kome je stalo do BiH, uključujući i njega samog, uzeti oružje ako RS pokuša da se otcepi

BANJALUKA - Predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić izjavio je da nema ukidanja Republike Srpske (RS), ali ni otcepljenja ovog entiteta od BiH.

"Kao što je meni jasno da nema nasilnog ili "mirnog" ukidanja RS, pogotovo mimo volje ljudi koji žive u RS, nadam se da su konačno političari iz Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) shvatili težinu priča o otcepljenju i samostalnosti, te eventualne posledice. Nema i neće biti niti nasilnog niti "mirnog" otcepljenja RS", navodi se u Komšićevom saopštenju.

On tvrdi da je "samo rekao naglas ono što svi znaju i čega se svi plaše u ovoj zemlji".

"Po ko zna koji put ponavljam - misliti da se mogu ostvariti nečiji nerealizovani ratni ciljevi "mirnim" putem je zloslutno i neodgovorno, pre svega prema svom narodu, ali i prema drugim narodima, kao i prema svima koji žive u BiH", ocenio je Komšić.

Prema njegovim rečima, od takvih ambicija svi u BiH će imati štetu.

"Zato je bolje da zaboravimo priče o otcepljenju, ukidanju, daljim podelama, nametanjima, političkim i etničkim prevarama i posvetimo se pravom poslu. U ovom trenutku to je, pre svega, borba protiv bede, siromaštva i nepravde svake vrste koju osećaju gotovo svi naši građani", naveo je Komšić.

Srpski član Predsedništva BiH Nebojša Radmanović pozvao je danas Komšića da "povuče svoj poziv na oružje". Komšić je ranije izjavio da će svako kome je stalo do BiH, uključujući i njega samog, uzeti oružje ako RS pokuša da se otcepi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track