DAMASK: Džon Keri laže, on je fabrikovao dokaze!
Foto: REUTERS

Sirija prozvala američkog državnog sekretara

DAMASK: Džon Keri laže, on je fabrikovao dokaze!

Planeta -
Zvanični Damask optužio američkog državnog sekretara Džona Kerija da laže kad tvrdi da postoje "neoborivi" dokazi masovnog napada hemijskim oružjem u Siriji

DAMASK- Zvanični Damask optužio američkog državnog sekretara Džona Kerija da laže kad tvrdi da postoje "neoborivi" dokazi masovnog napada hemijskim oružjem u Siriji.U saopštenju koje je objavila državna Sirijska arapska novinska agencija (SANA) se navodi da je insistiranje Kerija na "obilaženju" posla koji u Siriji obavljaju eksperti Ujedinjenih nacija za hemijsko oružje pokazuje da zvanični Vašington namerno pokušava da iskoristi događaje.

Džon Keri je "fabrikovao" dokaze, navela je SANA.

Američki državni sekretar je sinoć izjavio kako je u "opscenom" i smrtonosnom napadu na sirijske civile korišćeno hemijsko oružje i upozorio da će američki predsednik tražiti "odgovornost".

"Ono što smo videli u Siriji bi trebalo da šokira savest sveta.To je u suprotnosti sa svim moralnim načelima", istakao je Džon Keri, koji sirijskog predsednika Bašara al-Asada optužuje za uništavanje dokaza o hemijskom napadu.

Keri nagoveštava da SAD raspolažu "dodatnim informacijama" o napadu hemijskim oružjem i da će te informacije narednih dana prezentovati javnosti. Američki državni sekretar je, takođe, rekao da naknadno granatiranje područja navodnog hemijskog napada "ne predstavlja akciju vlade koja nastoji da saradjuje sa istražiteljima UN".

Navodni napad hemijskim oružjem 21. avgusta je SAD približio vojnoj akciji u Siriji više nego ikad od početka tamošnjeg građanskog rata.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track