SAD: Rusija će blokirati rezoluciju za napad na Siriju u UN!

Britanija predložila vojnu akciju

SAD: Rusija će blokirati rezoluciju za napad na Siriju u UN!

Planeta -
Nemamo nikakvog razloga da verujemo da će napori u SB UN voditi rezultatu različitom od prethodnih napora, jer su svi propali

VAŠINGTON - Sjedinjene Države su ocenile da britanski predlog rezolucije o vojnom napadu na Siriju, o kojem se trenutno raspravlja u Savetu bezbednosti UN, verovatno neće biti usvojen.

"Ne vidimo pozitivan ishod tog glasanja, imajući u vidu stalno protivljenje Rusije", izjavila je porparolka Stejt departmenta Meri Harf. "Nemamo nikakvog razloga da verujemo da će napori u SB UN voditi rezultatu različitom od prethodnih napora, jer su svi propali", rekla je ona, podsećajući na tri veta koja je do sada Rusija uložila na predloge rezolucije.

Kako je najavila Harfova, SAD će nastaviti konsultacije i preduzeće odgovorajuće akcije u narednim danima. "Naš odgovor ne sme da kasni zbog stalnog nepopuštanja Rusije u UN, a, iskreno, situacija je toliko ozbiljna da zahteva odgovor", poručila je portparolka.

Pet stalnih članica SB UN sastale su se danas u Njujorku kako bi razmotrile britanski predlog rezolucije o intervenciji u Siriji, ali su današnje razgovore završile bez zaključka, jer Moskva i Peking nastavljaju da odbijaju vojnu opciju za rešenje krize u toj zemlji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track