OBAVEŠTAJAC SAD: NLO je pao u Rozvel!

Džesi Marsel preminuo je verujući u svoju istinu

OBAVEŠTAJAC SAD: NLO je pao u Rozvel!

Planeta -
U subotu su ga našli mrtvog u njegovoj kući u Montani, samo dva meseca nakon što je poslednji put posetio Rozvel. Umro je čitajući knjigu o Rozvelu. Imao je 76 godina

SAD - Džesi Marsel se 1947. zatekao u američkoj vojnoj bazi u Rozvelu u Novom Meksiku kao obaveštajni oficir u ratnom vazduhoplovstvu. Bila je to posebna baza, koju je vojska nakon rata odredila za tajna testiranja svojih novih aviona. Kad su pastiri u pustinji nedaleko od baze pronašli ostatke čudne srebrne letilice i mrtva tela koja su izgledala kao vanzemaljci, Džesi je bio među prvima koji je stigao na lice mesta.

U subotu su ga našli mrtvog u njegovoj kući u Montani, samo dva meseca nakon što je poslednji put posetio Rozvel. Umro je čitajući knjigu o Rozvelu. Imao je 76 godina.

Njegov sin Marsel Džesi junior seća se da ga je toga dana kad su se vanzemaljci srušili u pustinju probudio usred noći. Imao je 10 godina i bio je oduševljen sjajnim komadićima svemirske letilice koje mu je tata pokazivao.

“Rekao mi je vidi, ovo nije sa Zemlje, ovako nešto nećeš više nikad videti", ispričao je Marsel Džesi.

U haosu koji je u Rozvelu zavladao kad su na lice mesta stigle kolone neoznačenih crnih automobila i ljudi iz Vašingtona, Jesi je dobio zadatak da se pobrine za ostatke letilice. Jedva dočekao da ih pokaže ženi i deci. Danas je to teško zamisliti, ali tih godina niko se nije smejao pričama o NLO. Čak je i američki predsedik Ajzenhauer par godina nakon Rozvela u intervjuima opisivao kako je posmatrao svemirske brodove kad su leteli nad Vašingtonom.

Džesi je bio posebno oduševljen misterioznim purpurnim znakovima koji su podsećali na hijeroglife. Njegovi kolege u bazi su sproveli obdukciju pronađenih tela a ostalo je nezvanična istroija. A Džesi Marsel je skupo platio svoj entuzijazam.

Nije prošlo ni 24 sata pošto su mu novinari pokucali na vrata i objavili priču, američka vlada je sve demantovala, utvrdila je da je Marsel prevario javnost i da joj je zapravo pokazao obični meteorološki balon. Svima koji su svedočili o istrazi naređeno je da ćute.

“I ćutali su, godinama i godinama.” kaže Linda Marsel.

Ali njen mužn nije mogao. Krajem 70-ih istraživač NLO-a Stanton Friedman pronašao ga je i intervjuisao o priči iz Rozvela. Kad je intervju izašao, u celom svetu interes za vanzemaljce je opet eksplodirao. Njegova ćerka Denis kaže da su joj Rozvel i njen otac odredili život na poseban način.

“Moj tata voleo je da govori da ako smo sami u svemiru, onda je tamo puno prostora bačenog u prazno. Nije bio prvi koji je to rekao, ali on je verovao u to. Verovao je i da svi zaslužuju znati istinu, da su u Rozvelu zaista pali vanzemaljci sa svojom letilicom i da zataškavanje jednom zauvek treba da prestane.”

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track