MOSKVA: Napad na Siriju ugrozila bi svetski poredak!

MOSKVA: Napad na Siriju ugrozila bi svetski poredak!

Planeta -
Takve akcije, kojima se zaobilazi Savet bezbednosti UN, ako bi do njih došlo, mogle bi da ozbiljno ugroze sistem zasnovan na centralnoj ulozi UN i zadaju ozbiljan udarac ... svetskom poretku

MOSKVA - Rusija je danas pozdravila odluku britanskog parlamenta da odbaci predlog o pokretanju vojne intervencije u Siriji i ocenila da bi intervencija zadala "ozbiljan udarac" svetskom poretku koji je zasnovan na centralnoj ulozi UN.

"Takve akcije, kojima se zaobilazi Savet bezbednosti UN, ako bi do njih došlo, mogle bi da ozbiljno ugroze sistem zasnovan na centralnoj ulozi UN i zadaju ozbiljan udarac ... svetskom poretku", rekao je novinarima diplomatski savetnik Kremlja Jurij Ušakov.

Ušakov je pozdravio odluku britanskog parlamenta koji je sinoć odbacio vladin predlog za pokretanje intervencije u Siriji, ocenjujući da "to odslikava mišljenje većine Britanaca i Evropljana".

"Mislim da ljudi počinju da shvataju koliko su takvi scenariji opasni", dodao je on.

Zapad optužuje sirijski režim da je 21. avgusta upotrebio hemijsko oružje kod Damaska. UN su zato poslale u Siriju stručnjake kako bi utvrdili o kakvom je napadu reč. Ti stručnjaci ostaće do sutra ujutru u Siriji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track