GUŽVA U MEDITERANU: Doplovio i šesti američki ratni brod!
Foto: Wikipedia

Iz predostrožnosti zbog Sirije

GUŽVA U MEDITERANU: Doplovio i šesti američki ratni brod!

Planeta -
Amfibijski brod "USS San Antonio" sa nekoliko stotina američkih marinaca poslat u region iz drugog razloga, a ne postoji ni plan da se marinci pošalju na kopno

VAŠINGTON - Šesti američki ratni brod stigao je u istočni Mediteran blizu pet američkih razarača naoružanih krstarećim raketama koje bi uskoro mogle biti usmerene protiv Sirije u okviru "ograničenog, preciznog" napada, izjavili su američki vojni zvaničnici.

Oni su istakli da je amfibijski brod "USS San Antonio" sa nekoliko stotina američkih marinaca poslat u taj region iz drugog razloga i da ne postoji plan da se marinci pošalju na kopno u okviru eventualne vojne akcije protiv Sirije.

Jedan od zvaničnika je rekao da je dolazak "San Antonija" u Mediteran odavno planiran, ali da zvaničnici smatraju da je mudro da on bude zadržan u istočnom Mediteranu blizu razarača s obzirom na aktuelnu situaciju u Siriji, preneo je Rojters. "On se tamo nalazi iz predostrožnosti", kazao je zvaničnik.

Američka mornarica obično drži tri razarača u Mediteranu, ali sada ima dva dodatna zbog situacije u Siriji. Svaki od pet razarača ima oko 40 ili više raketa "tomahavk", odnosno ukupno oko 200 raketa, kažu vojni zvaničnici.

Anlitičar iz kompanije "Kepital Alfa partners" Bajron Kalan procenjuje da bi za ograničene udare na Siriju bilo potrebno oko 200 do 300 raketa "tomahavk", dok američki vojni zvaničnici tvrde da bi za ogrančenu intervenciju bilo dovoljno čak i manje raketa.

Foto: Wikipedia
Foto: Wikipedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track