KINA: Dečaku (6) oči iskopala tetka?!
Foto: Beta Ap

Šokirala čitav svet

KINA: Dečaku (6) oči iskopala tetka?!

Planeta -
Šest dana posle nezapamćenog zločina skočila u bunar

PEKING - Kineska policija je danas saopštila da sumnja da je žena koja je prošle nedelje iskopala oči šestogodišnjem dečaku zapravo njegova tetka, koja se šest dana posle tog zločina ubila skočivši u bunar.

Policija u gradu Linfenu na severu Kine je potvrdila izveštaje kineske novinske agencije Sinhua, prema kojima je dečakova tetka DŽang Huejing osumnjičena za zločin koji je šokirao svet, pošto je na njenoj odeći pronađena dečakova krv, prenela je agencija AP.

Dečak Guo Bin se 24. avgusta uveče igrao ispred kuće kad ga je nepoznata žena namamila u obližnje polje i pomoću nekog predmeta mu iskopala oči.

Tri do četiri sata kasnije, članovi porodice pronašli su dečaka oblivenog krvlju i sa natečenim kapcima. Njegove oči su pronađene nedaleko, ali bez rožnjača, izvestili su kineski mediji, a tadašnja pretpostavka je bila da je jezivi napad izveo trgovac organima.

Najnovije policijske sumnje se kose sa ranijim izjavama porodice malog Guo Bina, budući da su oni naveli kako je dečak rekao da je žena imala plavu kosu i naglasak koji nije karakterističan za područje na kojem oni žive.

Dečakova majka je u telefonskom razgovoru sa agencijom AP rekla da je šestogodišnjak posle surovog napada bio dezorijentisan. "Lako je shvatiti zašto su njegove izjave bile nejasne. On je rekao da je žena imala naglasak karakterističan za drugi region, ali je kasnije to porekao. Zatim je rekao da je reč o lokalnom akcentu, ali nije naveo da je reč o njegovoj tetki".

Majka je odbila da komentariše policijske dokaze protiv svoje zaove, izjavivši: "Policija nam nije ništa rekla. Ne znam."

Guo Bin se oporavlja posle nedelju dana provedenih u bolnici, rekla je njegova majka. Kineska državna televizija je objavila najnoviji snimak dečaka u bolnici, na kojem se vidi kako ga lekar vodi po sobi kako bi rukama opipao okolinu. Dečak se takođe može videti kako peva u dečjem horu i igra se sa plišanim slonićem i medom.

"On priča sa mnom i igra se sa igračkama koje su mu ljudi poslali. I dalje ne zna da će verovatno biti slep do kraja života", navela je njegova majka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja