Indija: Silovatelji iz autobusa proglašeni krivim
Foto: Rojters

Osuđeni

Indija: Silovatelji iz autobusa proglašeni krivim

Planeta -
Četvorica vinovnika silovanja se suočavaju sa mogućom kaznom vešanjem koja će im biti izrečena sutra

NJU DELHI - Sudija suda u Indiji proglasio je danas krivim četvoricu učesnika u grupnom silovanju Indijke u decembru prošle godine u autobusu u pokretu u Nju Delhiju, od čiji posledica je mlada devojka premila kasnije u bolnici.

"Osuđujem sve optužene. Oni su proglašeni krivim za grupno silovanje, protivprirodnog bluda, uništavanje dokaza i za počinjeno ubistvo bespomoćne žrtve", saopštio je sudija Jogeš Kana.

Kazna će im bili izrečena sutra, prenela je agencija AP i dodaje da se vinovnici silovanja suočavanju sa mogućom kaznom vešanjem.

Zbog brutalnog silovanja krenuo je talas protesta u Indiji, kada je javnost ogorčeno reagovala na dugogodišnji bes zbog tretmana žena i "prećutne prakse" seksualnog zlostavljanja i silovanja slabijeg pola.

Studentkinja i njen prijatelj namamljeni su u autobus gde je bilo pet muškaraca i maloletnik 16. decembra prošle godine po povratku iz bioskopa kući. Mlada žena je silovana nekoliko puta i oboje su pretučeni pre nego što su bili izbačeni iz vozila.

Mlada studentkinja koja učila za fizioterapeuta, umrla je u bolnici u Singapuru dve nedelje kasnije.

Jedan od pet nasilnika je izvršio samoubistvo u zatvoru početkom godine, tinejdžer je ranije osuđen na tri godine maloletničkog zatvora (popravni dom) prošlog meseca, a četvorica će sutra znati svoju kaznu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja