Fidel Kastro: Predlog Rusije za Siriju zaustaviće rat!

Pozdravlja

Fidel Kastro: Predlog Rusije za Siriju zaustaviće rat!

Planeta -
Zahvaljujući "inteligentnoj ruskoj inicijativi, rizik da sukob eksplodira sa svim svojim žalosnim posledicama sveden na minimum, poručio bivši kubanski lider

HAVANA - Bivši kubanski lider Fidel Kastro pozdravio je predlog Rusije o kontroli i uništenju sirijskog hemijskog oružja. U članku koji je objavila kubanska štampa, 87-godišnji Fidel je napisao da je zahvaljujući "inteligentnoj ruskoj inicijativi, rizik da sukob eksplodira sa svim svojim žalosnim posledicama sveden na minimum".

Fidel je, takođe, nazvao Rusiju "hrabrom zemljom" koja "je ostala pri svom stavu pred namerom vlade SAD i njenim pretnjama da će izvršiti sveobuhvatni napad na branioce Sirije", preneo je AP. Rusija, ključni saveznik Sirije, predložila je da Damask preda svoje hemijsko oružje kako bi se izbegao vojni napad SAD.

SAD i Rusija postigle su ranije danas dogovor o kontroli sirijskog hemijskog oružja koji predviđa da inspektori budu na terenu najkasnije do novembra, a da oružje bude potpuno uništeno do sredine sledeće godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track