HRVATSKI MINISTAR: Treba bojkotovati našu verziju Vikipedije!
Foto: Wikipedia

Željko Jovanović apelovao na mlade

HRVATSKI MINISTAR: Treba bojkotovati našu verziju Vikipedije!

Planeta -
Hrvatski ministar nauke obrazovanja i sporta Željko Jovanović pozvao je mlade u Hrvatskoj na bojkot hrvatske Vikipedije jer sadrži velik broj netačnih podataka

ZAGREB: Hrvatski ministar nauke obrazovanja i sporta Željko Jovanović pozvao je mlade u Hrvatskoj na bojkot hrvatske Vikipedije jer sadrži velik broj netačnih podataka.

Navodno su položaje administratora uzurpirali radikalni desničari koji iskrivljuju podatke o novijoj hrvatskoj istoriji.

"Mogu samo sa žaljenjem da konstatujem da je mogućnost otvorenosti i relevantnosti vrela informacija koju bi Vikipedija mogla i trebala da pruža, u hrvatskoj verziji potpuno obezvređena, što zasigurno nikada nije bio cilj pokretača Vikipedije, niti velikog broja ljudi širom sveta koji svoje vreme i znanje nesebično dele putem Interneta'', rekao je Jovanović.

Ministar hrvatsku Vikipediju smatra neprikladnim izvorom informacija za mlade jer može pogrešno da informiše i usmeri cele generacije pa mladima preporučuje korišćenje pouzdanije verzije Vikipedije na engleskom jeziku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track