PROŠIRUJE HAREM: Kralj Svazilenda izabrao 14. suprugu
Foto: Rojters

Oženiće lepoticu

PROŠIRUJE HAREM: Kralj Svazilenda izabrao 14. suprugu

Planeta -
Nova izabranica se zove Sindisva Dlamini, ima 18 godina i bila je finalistkinja na poslednjem konkursu lepote, a prošle godine je završila srednju školu

MBABANE - Kralj Svazilenda Msvati Treći izabrao je svoju buduću, 14. po redu suprugu, 27 godina mlađu od njega, saopštili su danas izvori iz kraljevske palate.

Njegova izabranica se zove Sindisva Dlamini, ima 18 godina i bila je finalistkinja na poslednjem konkursu lepote, a prošle godine je završila srednju školu.

Kralj ju je predstavio u javnosti nekoliko dana pre održavanja parlamentarnih izbora u zemlji.

"Mogu potvrditi narodu da je kralj predstavio svoju novu verenicu", rekao je zvaničnik kraljevske palate Timoti Mtetva.

Kralj koji se kao i njegov otac, Sobhuza Drugi, uvek hvali da ima mnogo žena i dece, novu verenicu je predstavio na predstavi plesa.

Na tom plesu učesnice plešu često polunage, a kralj ima pravo da izabere jednu od njih. On je taj običaj ukinuo 2005. godine, ali i ponovo uveo i izabrao novu, tada 13. suprugu od 17 godina.

Svazilend je jedna od retkih afričkih država koja se oduprla kolonijalizmu, a kralj Msvari Treći je kritikovan zbog luksuznog života i harema što sve finansira država, dok od narod živi siromašno.

Svazilend koji ima 1,2 miliona stanovnika, u velikoje je ekonomskoj krizi, dok je sida glavni uzrok smrtnosti. Kralj Msvati Treći vlada od 1986. godine uz pomoć dirigovanog parlamenta čiji se nov sastav bira u petak.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track