DRAMA U AUSTRIJI: Lovokradica ima policajca taoca!

Stravičan sukob

DRAMA U AUSTRIJI: Lovokradica ima policajca taoca!

Planeta -
Alojz H. usmrtio pripadnike organa reda koji su ga tražili zbog krivolova, a akcija njegovog hvatanja trajala satima

BEČ - Kao u akcionom filmu.Austrijski preduzimač Alojz H. (55), osumnjičen da je lovokradica, ubio je tri policajca i vozača Hitne pomoći u mestu Anaberg, što je izazvalo pravu dramu u Austriji.

Njegova borba s policijom trajala je satima, a u jednom trenutku su imanje na kojem se sakrio opkolili tenkovi i oklopna vojna vozila.Usmrtio člana KobriPolicija je primila dojavu da je lovokradica, koji je već poznat vlastima, ponovo u lovu, zbog čega su zatvorili obližnji put u nameri da ga uhvate. Zbog toga su dva pripadnika specijalne policijske jedinice „Kobra“ zaustavili njegovo vozilo, ali on je bez razmišljanja otvorio vatru na njih. Jedan od pogođenih policajaca podlegao je povredama u bolnici. Ubrzo nakon toga lovokradica je hladnokrvno pucao i na nedužnog vozača Hitne pomoći koji je došao na mesto tragedije nakon dojave o povređenima.Alojz je peške uspeo da pobegne odatle do raskrsnice, ali i tu ga je sustigla policijska patrola, na koju je odmah zapucao. Tada je još jedan policajac ubijen, a njegovog kolegu lovokradica je uzeo kao taoca.Pravi ratOn se policijskim kolima odvezao do svog poljoprivrednog imanja u mestu Grospril kod Melka, gde se zabarikadirao. Stotine čuvara reda su nekoliko sati, koristeći oklopna vozila, nadzirali imanje, sa kojeg je osumnjičeni u više navrata otvorio vatru na njih, ne nameravajući da se preda.

Ozbiljna akcija... Ubicu na kraju opkolili tenkovima
Ozbiljna akcija... Ubicu na kraju opkolili tenkovima

Poseduje gomilu oružjaAlojz H. odranije je poznat policiji, ali niko nije mogao ni da pretpostavi da je u stanju da izazove ovakav incident. Kad je policija, u sklopu istrage, upala na njegov posed i u stan, pronašli su velike količine različitog oružja i municije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track