JEL NJIMA SVET DA POMOGNE: Pubunjenici odsekli glavu mrtvom sirijskom pilotu

Uznemirujući snimci

JEL NJIMA SVET DA POMOGNE: Pubunjenici odsekli glavu mrtvom sirijskom pilotu

Planeta -
Pobunjenici su obezglavili sirijskog pilota koji je padobranom iskočio iz helikoptera pošto ga je oborila turska vojska. Na video snimku vidi se kako jedan muškarac pretražuje džepove pilota, kome je glava odsečena nakon smrti

DAMASK - Uznemirujući snimak koja prikazuje obezglavljenog muškarca odevenog u uniformu, pojavio se na internetu nekoliko sati nakon pada helikopera u kojem su bili vojnici Bašara al-Asada.

Pobunjenici su obezglavili sirijskog pilota koji je padobranom iskočio iz helikoptera pošto ga je oborila turska vojska. Na video snimku vidi se kako jedan muškarac pretražuje džepove pilota, kome je glava odsečena nakon smrti.Drugi, takođe amaterski video, prikazuje sirijske pobunjenike kako s planine Al-Akrad pucaju na pilota koji se padobranom spušta iz pogođenog helikoptera.

Trenutak obaranja helkikoptera
Trenutak obaranja helkikoptera

Turska je potvrdila da je srušila sirijski helikopter nakon što je ušao u turski vazdušni prostor. Tamošnja vlada je pojasnila kako je preduzela mere predostrožnosti da bi odbranila zemlju od mogućih napada u budućnosti.- Više se neće usuditi da pređu tursku granicu. Branićemo našu zemlju i narod do kraja - kazao je turski ministar spoljnih poslova Ahmet Davutoglu naglasivši da će incident istražiti UN.S druge strane Sirija optužuje Tursku da bespotrebno jača tenzije, jer su njihovi piloti slučajno prešli granicu i da su bili na povratku kada je helikopter srušen.

http://www.youtube.com/watch?v=0A5LG6fxrFM
http://www.youtube.com/watch?v=nay9R8-lHak

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track