OSTAJE TAJNA: Sud zabranio objavljivanje sahrane Bin Ladena

Ratna mornarica ne da snimke

OSTAJE TAJNA: Sud zabranio objavljivanje sahrane Bin Ladena

Planeta -
Ta presuda je usledila četiri meseca nakon što je jedan federalni žalbeni sud odbacio zahtev Sudskog nadzora za dostavljanje fotografija i video snimaka, napravljenih tokom i nakon napada u kojem je ubijen bin Laden

VAŠINGTON - Sudija američkog okružnog suda Ričard Leon podržao je ove sedmice stav američke Ratne mornarice, odbacivši objavljivanje snimaka o sahrani terorističkog lidera Osame bin Ladena u moru 2011. godine.

Leon je odbacio zahtev konzervativne grupacije Sudski nadzor da dobije te snimke u okviru zakona o slobodi informisanja.

Američka mornarica dostavila je Sudskom nadzoru izvesna dokumenta, ali je u njih uključila i nekoliko zatamnjenih odeljaka.

Sudija Leon je presudio da su te redakcije bile "ispravne i neophodne" kako bi se sprečilo objavljivenje osetljivih operativnih podataka i radi zaštite nacionalne bezbednosti, prenela je agencija AP.

Ta presuda je usledila četiri meseca nakon što je jedan federalni žalbeni sud odbacio zahtev Sudskog nadzora za dostavljanje fotografija i video snimaka, napravljenih tokom i nakon napada u kojem je ubijen bin Laden.

http://www.youtube.com/watch?v=UOHMUA-vbH4

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track