KAO DA JE RAT: Raketni napad na Komandu policije u Ankari

Rastu tenzije

KAO DA JE RAT: Raketni napad na Komandu policije u Ankari

Planeta -
Po jedna raketa pogodila je sedište policije i jednu susednu policijsku zgradu, a jedan neeksplodiran projektil nađen je u dvorištu, javila je televizija NTV.

ANKARA - Tri rakete pogodile su zgrade turske policije u Ankari, ali nema nastradalih, već samo materijalne štete, rekao je turski ministar unutrašnjih poslova Muamer Geler. Napad se dogodio oko 20.30 časova na zgrade uprave turske nacionalne policije u kvartu Dikmen, rekao je ministar.

Po jedna raketa pogodila je sedište policije i jednu susednu policijsku zgradu, a jedan neeksplodiran projektil nađen je u dvorištu, javila je televizija NTV. Policija je zatvorila puteve da uhvati napadače, a šef nacionalne policije je došao na mesto napada.

Televizija NTV javila je da je jedan osumnjičeni pobegao i da ga policija traži, dok je televizija CNN-Turk navela da su u bekstvu dvojica osumnjičenih. Ministar nije rekao na koga sumnja, međutim mediji pominju zabranjenu organizaciju ekstremne levice - Revolucinarni front za oslobađanje naroda (DHKP-C).

Ta grupa preuzela je odgovornost za napade raketama i ručnim bombama marta ove godine na Ministarstvo pravde i sedište vladajuće Partije pravde i razvoja, kada je ranjen jedan policajac. Ta grupa je preuzela odgovornost i za samoubilački napad na Ambasadu SAD u Ankari 1. februara ove godine kada je poginuo čuvar - Turčin.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja