Srbin zadivio Bečlije znanjem iz matematike!
Foto: Facebook

Srećom napustio manekenstvo

Srbin zadivio Bečlije znanjem iz matematike!

Austrija -
Dvanaestogodišnji Nikola Negovanović u jakoj konkurenciji od 100 učenika osvojio drugo mesto na takmičenju matematičara u Beču

BEČ - Nikola Negovanović (12) osvojio je drugo mesto u Beču na gradskom takmičenju iz matematike i logičkog razmišljanja za đake sedmih i osmih razreda na kom je učestvovalo više od 100 učenika. On je ujedno bio i najmlađi učesnik ovog takmičenja, po povratku u školu.

Negovi nastavnici su ponosni na njegov uspeh, jer je konkurencija bila izuzetno jaka. Ispostavilo se da je Nikola na takmičenju rešavao zadatke koji su bili namenjeni zapravo starijim đacima. Interesantno je da svoje izvanredno znanje matematike Nikola nije stekao u školi, već zahvaljujući svom trudu i talentu. On iz zabave radi matematičke zadatke namenjene učenicim od 16 do 17 godina.

"Već sa tri godine je znao sve glavne gradove sveta, a sa četiri rimske brojeve do 5.000 - ponosno kaže Nikolin otac Vlada.

Nikola osim srpskog govori nemački i engleski jezik, svira klavir, peva i igra tenis. Neko vreme je radio i kao dečiji model, i njegov je lik krasio mnoge reklamne panoe širom Austrije. Kako mu se taj posao, manje sviđao od matematike ubrzo je odustao od manekenske karijere.

" Kao neko ko radi sa talentovanim osobama, mogu da kažem da je moj sin ima talenat za muziku, matematiku i tenis, ali je još rano donositi odluku u kom smeru će on ići“, objasnio je Vlada Negovanović.

„Imati talentovano dete velika je privilegija, ali istovremeno i velika odgovornost, jer talenat mora da se nagrađuje i stimuliše.“ dodaje ponosni tata.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track