DITER EGER TRAŽI: Pomozite Balkanu brzo i bez birokratije!
Foto: FPO

Inicijativa FPÖ u Foralbergu

DITER EGER TRAŽI: Pomozite Balkanu brzo i bez birokratije!

Austrija -
Rođaci i porodice mnogih stanovnika Foralberga, koji potiču iz poplavljenih regiona, pogođeni su ovom nesrećom, navodi Eger u otvorenom pismu čelniku pokrajine Markusu Valneru

BEČ - Diter Eger (Dieter Egger), šef poslaničkog kluba Slobodarske partije Austrije u pokrajinskoj skupštini Forarlberga, poslao je otvoreno pismo čelniku pokrajine Markusu Valneru (Markus Wallner) u kome ga poziva da se angažuje u humanitarnoj akciji za pomoć žrtvama poplava u jugoistočnoj Evropi. Prenosimo njegovo pismo u celosti:

Poplave u susedstvu – Pomozimo što pre!Poštovani gospodine Valner,U poplavljenim delovima Srbije, Bosne i Hrvatske situacija je i dalje napeta. Nakon što su vodene mase u ovim regionima, sudeći po medijskim izveštajima, odnele više od 40 života, stanovništvu sada preti opasnost od klizišta i izbijanja zaraza.

U regionima pogođenim poplavama nedostaje gotovo svega: od pijaće vode, namirnica i hrane za bebe, lekova i odeće pa sve do ćebadi i dušeka za spavanje. Rođaci i porodice mnogih stanovnika Forarlberga, koji potiču iz poplavljenih regiona, pogođeni su ovom nesrećom.

Forarlberg ima snage da pomogne ovim zemljama. Stoga Vas molim, gospodine pokrajinski čelniče, da tu pomoć brzo i nebirokratski pružite.

S poštovanjem, unapred zahvalan,Diter EgerŠef poslaničkog kluba FPÖ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track