MINISTARKA MOLI RODITELJE: Ne bacajte pare na privatne časove!
Foto: Wikipedia

Škole u Foralrbergu nude kvalitetnu dopunsku nastavu

MINISTARKA MOLI RODITELJE: Ne bacajte pare na privatne časove!

Austrija -
Trećina porodica plaća deci privatnog nastavnika u proseku 750 evra godišnje, a na nivou pokrajine to iznosi oko šest miliona evra

BREGENC - Roditelji u Forarlbergu na privatne časove svoje dece daju u u proseku 750 evra godišnje. S obzirom da trećina porodica plaća za dodatnu nastavu, na nivou pokrajine to je skoro šest miliona evra.

Ovo je pokazala studija koju je sprovela Radnička komora Forarlberga. Šestina domaćinstava želi da plati privatnog nastavnika svojoj deci, ali im kućni budžet to ne dozvoljava.

Pokrajinska ministarka školstva, Bernadete Menel (Bernadette Mennel,ÖVP) skrenula je pažnju roditeljima da mogu da iskoriste mogućnost dopunskih časova u školama i tako uštede novac. Sve više foralrberških škola nudi kvalitetnu dopunsku nastavu, a sve više opština popodnevni boravak i pomoć u učenju.

Menel je objasnila da u svim školama postoji mogućnost dodatne podrške za sve zainteresovane učenike, a kao primer navela je različite jezičke programe, pomoć pri učenju, kao i program podrške pri čitanju.

“Roditelji bi trebalo da iskoriste školske ponude i poštede se ne malih novčanih izdataka”, dodala je Menelova.

(A. U.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track