TRAGEDIJA: Dečak pronađen na dnu bazena!
Foto: ORF

Bore mu se za život

TRAGEDIJA: Dečak pronađen na dnu bazena!

Austrija -
Jedanaestogodišnjak koga je u sredu u besvesnom stanju iz bazena Laerberg izvukao jedan tinejdžer u kritičnom je stanju i životno ugrožen

BEČ - Jedan jedanaestogodišnji dečak umalo se utopio u sredu na bazenu Laerberg (Laaerberg) u 10. bečkoj opštini. Njegovo stanje je još uvek kritično i životno je ugrožen. Policija još ispituje kako je došlo do nesreća, a protiv dežurnog spasioca i osobe sa kojim je mališan došao na kupanje podnete su prijave.

Oko 16 sati grupa tinejdžera primetila je na dnu bazena sa talasima dečakovo nepomično telo.Jedan petnaestogodišnjak zaronio je u vodu i izvukao ga. Dežurni spasilac je primetio da nešto nije u redu, tek pošto je dečak izvučen iz vode.

“Spasilac je odmah počeoa sa ranimacijom utopljenika a ubrzo je dečak helikopterom prevezen u bolnicu gde se lekari još uvek bore za njegov život", objasnio je portparol Hitne pomoći Ronald Pakert (Ronald Packert).

Tomas Kajblinger (Thomas Keiblinger), portparol bečke policije, izjavio je da je protiv dežurnog spasioca (56) podneta prijava zbog neukazivanja pomoći.

Zbog zanemarivanja obaveze nadziranja maloletnika zakonske posledice će snositi i dečakov 53-godišnji pratilac, protiv koga je takođe podneta prijava.

(A. U.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track