ZADAVLJEN I ZABETONIRAN: Raskomadani leš milionera pronađen u reci Muri!
Foto: KURIR

Stravičan zločin kod Graca

ZADAVLJEN I ZABETONIRAN: Raskomadani leš milionera pronađen u reci Muri!

Austrija -
Dvojica Turaka su, prema nezvaničnim informacijama, proneverili 80.000 evra Egerovih para. On je primetio da nešto nije u redu i zatražio da mu objasne gde je novac

BEČ - Ronici specijalne austrijske policijske jedinice Kobra izvukli su juče iz reke Mure severno od Graca raskomadan i zabetoniran leš milionera Hajnca Petera Egera (Heinz­Peter Egger) (54). Delovi Egerovog tela bili u tri plastične kante zalivene betonom.

Osumnjičeni za ovo ubistvo su dvojica Turaka Halil I. (29 i Ferhat K. (23) koji su već tri nedelje u pritvoru. Halil I. je priznao zločin, ali je policija zbog nabujale Mure tek sada pronašla delove tela ubijenog milionera.

Halil I. i Ferhat K. radili su u banci DenizBank u Gracu i prema nezvaničnim informacijama, proneverili 80.000 evra Egerovih para. On je primetio da nešto nije u redu i zatražio da mu objasne gde je novac. Namamili su ga u klopku, zadavili ga i potom raskomadali u jednom iznajmljenom skladištu. Delove tela su zabetonirali u tri zidarske posude i bacili u Muru.

Policija je osumnjičene pronašla na osnovu DNK tragova na podu kontejnera.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track