NAŠ ZEMLJAK GA PRIJAVIO: Austrijskom pedofilu 5 godina za silovanje dvogodišnje ćerkice!

Baranin otkrio gnusni zločin

NAŠ ZEMLJAK GA PRIJAVIO: Austrijskom pedofilu 5 godina za silovanje dvogodišnje ćerkice!

Austrija -
Otac monstrum je na suđenju priznao da je devojčicu zlostavljao i u januaru ove godine, majka kaže da o zlostavljanju nije znala ništa

BEČ - Pedofil (51) koji je uhapšen zahvaljući našem zemljaku Antu Maljeviću (43) osuđen je zbog silovanja dvogodišnje ćerkice na pet godina zatvora. Presuda još nije pravosnažna, a silovatelj će detetu morati da plati i 10.000 evra odštete za duševnu bol i pretrpljenu štetu.

Podsetimo, ovaj gnusni zločin otkriven je zahvaljujući Baraninu Maljeviću, zaposlenom u jednoj austrijskoj građevinskoj firmi. Radeći na susednoj zgradi, Anton je u februaru video i mobilnim telefonom snimio kako otac monstrum seksualno zlostavlja ćerkicu.

"Najpre sam pomislio da se igra sa njom, a onda mi je postalo jasno šta se zaista dešava. Odlučio sam da odmah pozovem policiju, ali mi je bio potreban dokaz. Jer, budimo iskreni, ko bi mi ikad poverovao da se ovo desilo?”, vidno potresen izjavio je Anton ranije ove godine. On je sa snimkom otišao u najbližu policijsku stanicu i prijavio manijaka.

Iako je sudski veštak izjavio da je kod silovatelja prisutna mentalna i duhovna izopačenost visokog stepena i da postoji moguđnost od ponavljanja krivičnog dela, osuđen je na samo pet godina zatvora.

“On je veoma opasna osoba”, dodao je psihijatar.

Tužilaštvo, koje je zahtevalo deset godina zatvora, još se nije izjasnilo o presudi, pa ona zato još nije postala pravosnažna. Prema rečima sudskog psihijatra, optuženi je od rane mladosti fokusiran na devojčice.

“Optuženi ima kompulzivni poremećaj seksualne sklonosti prema deci, a njegova sposobnost da saoseća sa drugim ljudima je ograničena. Postoji visok rizik da će ponoviti delo, pa predlažem da se posle odsluženja petogodišnje kazne zadrži i leči u specijalizovanoj ustanovi sve do potpune rehabilitacije", rekao je psihijatar.

Pedofil je od ranije poznat policiji. Još 2002. godine optužen je za gledanje dečije pornografije. Takođe, u svom dosijeu ima 11 registrovanih prestupa vezanih za imovinske delikte.

Otac monstrum je na suđenju priznao da je devojčicu zlostavljao i u januaru ove godine. O porodici se ne zna mnogo. Napadač je nakon nekoliko moždanih udara poslat u prevremenu penziju, a majka dvogodišnje devojčice izjavila je da o zlostavljanju nije znala ništa. Ona je objasnila da je brat optuženog već dve godine u zatvoru zbog seksualnog zlostavljanja i da njen muž više nije hteo da čuje za brata.

Ministarka Johana Mikl-Lajtner (desno) uručila je Maljeviću priznanje
Ministarka Johana Mikl-Lajtner (desno) uručila je Maljeviću priznanje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track