INCIDENT POSLE UTAKMICE ARGENTINA - BIH: Provokativni grafit na ulazu u srpski klub!
Foto: Vladimir Kozomara

Vandali u dijaspori

INCIDENT POSLE UTAKMICE ARGENTINA - BIH: Provokativni grafit na ulazu u srpski klub!

Austrija -
Ne sumnjamo ni na koga. Ne bi imalo smisla optužiti celu zajednicu zbog nekoliko pojedinaca. Ekstrema ima na svim stranama, kaže predsednik kluba "Vidovdan" Jovan Didačković,

LINC - Nepoznati vandali sinoć su, posle utakmice Argentina - BiH na Svetskog fudbalskom prvenstvu u Brazilu, na prostorijama kluba "Vidovdan“ u Lincu zelenim sprejem nacrtali polumesec i zvezdu i napisali BHF, skraćenicu za bh. fanatikos, navijačku grupu reprezentacije BiH.

"Ne sumnjamo ni na koga. Ne bi imalo smisla optužiti celu zajednicu zbog nekoliko pojedinaca. Ekstrema ima na svim stranama“, kaže za Kurir Jovan Didačković, predsednik kluba.

On je naglasio da "Vidovdan“ ima dobru saradnju sa bošnjačkim klubovima, da zajedno učestvuju na sportskim i kulturnim manifestacijama.

Na lice mesta izašla je i policija i napravila zapisnik. Sumnja se da je grafit ispisan posle utakmice i za počiniocima se traga.

Pre nekoliko godina takođe je došlo do incidenta kada su nepoznate osobe jajima gađale prostorije srpskog kluba, ali za to niko nije odgovarao.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track