KAKO JE NA TABLI, TAKO JE I U BUDŽETU: Ovo je najbolja novinska fotografija u Austriji!

Više nego simbolično

KAKO JE NA TABLI, TAKO JE I U BUDŽETU: Ovo je najbolja novinska fotografija u Austriji!

Austrija -
Kremerov snimak austrijskog ministra finansija Mihaela Špindelegera, kako pred školskom tablom objašnjava svoju finansijsku politiku impresionirala je članove žirija

BEČ - "Špindeleger i budžetska rupa“ austrijskog fotografa Matijasa Kremera (Matthias Cremer) najbolja je novinska fotografija prošle godine u Austriji, objavljeno je sinoć u bečkom kulturnom centru Metropol.

Kremerov snimak austrijskog vicekancelara i ministra finansija Mihaela Špindelegera (Michael Spindelegger), kako pred školskom tablom objašnjava svoju finansijsku politiku, impresionirala JE članove ovogodišnjeg žirija "Austrijske nagrade za novinarsku fotografiju“.

Naime, Špindeleger je posle gostovanja na jednom fakultetu, u učionici, pred tablom dao intervju za jedne austrijske novine. To je iskoristio iskusni fotograf i napravio fantastičnu fotografiju punu simbolike.

Ministar finansija i haotični crteži, u kombinaciji sa matematičkim formulama, bili su odličan povod za cinike da tvrde da je upravo takav haos nastao u budžetu Austrije posle kraha Hipo banke.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track