OVO JE BEČKI BONTON: Desnom bije, levom drži čašu šampanjca!

Ovekovečen incident na balu

OVO JE BEČKI BONTON: Desnom bije, levom drži čašu šampanjca!

Austrija -
Austrijanci u šali zaključuju da čovek na Operskom balu, i uopšte u Beču, mora da se ponaša po bečkom bontonu, pa makar bio i arogantni Nemac

BEČ - Fotografija austrijskog fotoreportera Andreasa Tišlera (Andreas Tischler), na kojoj se dvojica Nemaca tuku na Operskom balu u Beču, proglašena je juče za najbolju austrijsku novinsku fotografiju u kategoriji "Hronika“.

Andre Kemper, jedan od najpoznatijih marketinških stručnjaka u Nemačkoj, u bečkoj Državnoj operi je, nakon kraćeg koškanja, udario u bradu i povredio Ulriha Pfafelhubera, generalnog direktora jedne nemačke investicione kuće.

Do sukoba je došlo pošto je Pfafelhuber uvredio Kemperovog prijatelja, posle čega mu je Kemper izlio šampanjac na frak. Ovaj je uzvratio istom merom, pokoškali su se, pa je Kemper zemljaka polukrošeom udario u bradu. Pfafelhuber je počeo da krvari, posle čega su ih prijatelji razdvojili.

Članovima žirija za najbolju austrijsku novinsku fotografiju nije promaklo da Kemper, dok udara Pfafelhubera, u drugoj ruci drži čašu za šampanjac, ne ispušta je!

Austrijanci u šali zaključuju da čovek na Operskom balu, i uopšte u Beču, mora da se ponaša po bečkom bontonu, pa makar bio i arogantni Nemac.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track