UMRO OD TEŠKIH OPEKOTINA: Zatvorenik pronađen u kadi punoj vrele vode!
Foto: Tanjug

Novi skandal u zatvoru Štajn

UMRO OD TEŠKIH OPEKOTINA: Zatvorenik pronađen u kadi punoj vrele vode!

Austrija -
Tužilaštvo istražuje da li ga je neko od negovatelja ubacio u vrelu vodu, ili je sam pokušao da se obogalji. Prebačen je u bolnicu, ali je posle tri dana umro

KREMS - Dugogodišnji zatvorenik zatvora Štajn (56) umro je od teških opekotina koje je, pod za sada nejasnim oklonostima, zadobio u kupatilu zatvorske bolnice. Njega su čuvari polusvesnog pronašli u kadi punoj vrele vode, a tužilaštvo istražuje da li ga je neko od negovatelja ubacio u vrelu vodu, ili je sam pokušao da se obogalji. On je prebačen u bolnicu, ali je posle tri dana umro.

Tragedija se dogodila samo nekoliko dana pošto je republički ministar pravde priznao da je stanje u austrijskim zatvorima loše i najavio reforme. Podsetimo, u proteklih mesec dana u Štajnu se dogodilo nekoliko incidenata. Zatvorenik Manuel S. (20) izvršio je samoubistvo vešanjem nakon što ga je zatvorenik sa kojim je delio ćeliju nekoliko puta seksualno zlostavljao. Proces se vodi i protiv četvorice čuvara zbog zapostavljanja zatvorenika (70), koji je pronađen u ćeliji u fazi raspadanja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track