RIGOROZNA ŠTEDNJA: Austrijsko nebo čuvaće komšijski avioni!
Foto: Wikipedija

Nemaju novac

RIGOROZNA ŠTEDNJA: Austrijsko nebo čuvaće komšijski avioni!

Austrija -
Vojna avijacija susednih zemalja mogla bi ubuduće leteti nad Austrijom, kako bi se smanio broj skupih leta borbenih aviona "eurofajter", koje koristi austrijska vojska, piše bečki "Kurir"

BEČ - Štednja u Ministarstvu odbrane Austrije tera austrijsku vojsku na veoma rigorozne mere, zbog kojih bi uskoro susedi mogli da brinu o bezbedosti austrijskog vazdušnog prostora.

Prema pisanju bečkog dnevnika "Kurir" vojna avijacija susednih zemalja mogla bi ubuduće leteti nad Austrijom, kako bi se smanio broj skupih leta borbenih aviona "eurofajter", koje koristi austrijska vojska.

U sklopu "prilagođavanja nadzora vazdušnog prostora" broj sati "Eurofajtera" treba radikalno da se smanji. Tako bi ove letelice mogle biti ograničene na "obično" radno vreme od ponedeljka do petka od 8 do 16 časova.

Kako bi se zaštitilo nebo iznad Austrije, plan vojske predviđa međunarodnu saradnju, koja treba da omogući borbenim avionima susednih zemalja da sprovode vazdužne operacije iznad Austrije.

Ministarstvo odbrane ne želi da komentariše ovo pisanje, i samo ukazuje da će dokument Generalštaba biti predočen krajem avgusta, to jest početkom septembra. Istovremeno se ukazuje da je moguće da se u tom dokumentu predlaže prekogranični nadzor vazdušnog prostora. Već je u prošlosti u austrijskoj vojsci bilo sličnih razmišljanja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track