MORA DA SE LEČI: Maltretirala vršnjaka na Fejsbuku!

Maloletnica osuđena zbog proganjanja tinejdžera

MORA DA SE LEČI: Maltretirala vršnjaka na Fejsbuku!

Austrija -
Jedna Austrijanka (15) osuđena je uslovno na dva meseca kazne zbog proganjanja momka (15) u koga se zaljubila putem društvenih mreža

BEČ - Jednu petnaestogodišnjakinju u austrijski sud osudio je na dva meseca uslovne kazne zbog proganjanja momka (15) u koga je bila zaljubljena. Nakon što je mladić odbio da je lično upozna, tinejdžerka je počela da ga teroriše.

Osuđena maloletnica upućena je i na lečenje kod psihijatra. Devojka je nakon što je pronašla profil dečaka na Fejsbuku, poslala poruku u kojoj je napsala daje “sladak”, i da bi želela da se lično upoznaju. Nakon što je mladić odbio da se nađe sa nepoznatom vršnjakinjom, ona je njegov profil postavila na jednu dejting stranicu za homoseksualce, te u njegovo ime tvrdila da traži seksualni kontakt sa iskusnim muškarcima.

“Nakon toga sam dobio više od pedeset upita na svoju imejl adresu”, izjavio je mladić pred sudom.

Kao da to nije bilo dovoljno, optužena je nastavila psihički da maltretira žrtvu, budući da je momak, naivno, na Fejsbuku ostavio i broj svog mobilnog telefona. Ni činjenica da je nakon nekoliko dana blokirao njen broj nije mu mnogo pomogla – devojka je kupila novu SIM karticu i nastavila da ga teroriše.

Učenik je svakoga dana primao desetine uznemiravajućih poruka. Devojka je pred sudom pokajnički priznala krivicu, a sud je pored kazne naložio i obaveznu psihoterapiju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track