ČUDO: Milanu prišili odsečenu šaku, moći će normalno da radi!
Foto: ORF

Uspeh lekara salcburškog urgentnog centra

ČUDO: Milanu prišili odsečenu šaku, moći će normalno da radi!

Austrija -
Operacija je u potpunosti uspela i ruka Milana N. je spašena, izjavio je primarijus Jozef Obrist iz salcburškog urgentnog centra

SALCBURG - Doktori Urgentnog cetra u Salcburgu izveli su čudo. Doktori su Milanu N. (31) prišili šaku koju mu je dok je radio odsekao cirkular. Uskoro će moći normalno da je koristi.

Pre dve nedelje Milan je helikopterom hitno prebačen u urgentni centar jer mu je cirkular odsekao levu šaku. Operacija je trajala punih 14 sati, ali su doktori uspeli da spoje šaku sa ostatkom ruke.

Već sutradan Milan je podvrgnut i drugoj operaciji, kojom su doktori ponovo omogućili protok krvi kroz šaku. Oni su naime u petosatnom zahvatu presadili vene iz Milanove potkolenice u povređenu ruku, i tako spasili Milanovu ruku koja će moći normalno da funkcioniše.

„Svakog dana se osećam sve bolje. Mogu već pomalo da pomeram prste. Ne mogu da vam opišem koliko sam srećan“, izjavio je Milan, koji je inače i otac dve devojčice.

Iako je šaka sa ostatkom ruke još uvek povezana koncima i metalnim fiksatorom sa šrafovima, bolnički eksperti su sigurni da će njihov pacijent moći uskoro sasvim normalno da koristi prišivenu šaku.

„Sada možemo sa sigurnošću reći da je operacija u potpunosti uspela i da je ruka spašena“, izjavio je primarijus Jozef Obrist (Josef Obrist) iz salcburškog urgentnog centra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track