NAJLEPŠA: Julia Furdea nova Miss Austrije
Foto: Madonna.oe24.at

Smena na tronu lepote

NAJLEPŠA: Julia Furdea nova Miss Austrije

Austrija -
Devetnaestogodišnja maturantkinja dobila je uz titulu najlepše austrijanke poklone u vrednosti od oko 80.000 evra, automobila "mercedes"...

BEČ - Devetnaestogodišnja Julija Furdea, najlepša je Austrijanka.

Ova maturantkinja iz mesta Asten kod Linca osvojila je sinoć titulu Mis Austrije 2014. godine. Njena prva pratilja je Nadin Štrojc (Nadine Stroitz), a pronzanu medalju za lepotu odnosno mesto druge pratilje osvojila je Katarina Nalik (Katharina Nahlik).

Julija je visoka 170 santimetara, a proporcije su joj 76 - ­61 -­87 santimetara. Po osvajanju titule izjavila je da je srećno zaljubljena i da ima dečka, a želja joj je da bude medijska moderatorka.

Julija je uz tizulu Miss Austrije dobila i mnoge vredne poklone poput automobila "mercedes", vredna putovanja... Ukupna vrednost nagrada iznosi oko 80.000 evra. Najlepšoj Austrijanki između ostalih počasnih zaduženja, pripala je i čast da otvori tradicionalni Operski bal u Beču početkom 2015.

Naše gore list

Među kandidatkinja je bilo i devojaka sa prostora ex-Jugoslavije. Medu 20 finalistkinja našle su se i Selma Dizdarević, koja je inače i mis pokrajine Salcburg, kao i Miss Tirola, očigledno naše gore list, Doris Tanasić iz Vatensa (Wattens). Inače krunu je Furdei predala prošlogodišnja Miss Austria, Ena Kadić iz Beča, poreklom iz BiH.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track