Simens sa svojim radnicima prikupio 150.000 evra pomoći za žrtve poplava!
Foto: Simens.com

Solidarnost na delu

Simens sa svojim radnicima prikupio 150.000 evra pomoći za žrtve poplava!

Austrija -
Kompanija je na svaki "radnički evro" pomoći dodala još toliko i pa će Crvenom krstu uplatiti 150.000 evra a, petorici radnika iz Srbije koji su ostali bez kuća još po 10.000 evra

BEČ - Kompanija Simens (Siemens) koncern čiji je regionalni štab za 19 država Jugoistočne, Srednje iIstočne Evrope u Beču, poslaće 150.000 evra pomoći žrtvama poplava u bivšoj JUgoslaviji. Osim toga, Simens Austrija šalje i posebnu pomoć svojim zaposlenima u Srbiji kojima je poplava uništila kuće.

Simens Austrija (u čijem su sastavu i Srbija, BiH i Hrvatska) motivisao je svoje zaposlene u državama Srednje i Istočne Evrope da uplate novčane priloge za postradale i uklanjanje šteta. Na svaki evro uplaćene pomoći od strane svojih radnika do kraja juna, Simens je obećao da će dodati još po jedan evro preduzeća.

Zaposleni su do kraja juna uplatili oko 74.000 evra, a Simensova centrala u Beču je odlučila da doplati još 74.000 evra, odnosno svotu zaokruži na 150.000 evra! Novac će biti uplaćen Crvenom krstu, za pomoć u rekonstrukciji regija u kojima je bila poplava.

“Impresioniran sam solidarnošću naših zaposlenih”, izjavio je Volfgang Hesun (Wolfgang Hesoun), šef Simensa Austrija.

Petoro Simensovih zaposlenih iz Srbije u poplavama je izgubilo svoje domove i svu svoju imovinu. Simens Austrija odlučio je da im pomogne i preko Crvenog krsta ­ svakom od njih biće uplaćeno po 10.000 evra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track