SOCIJALNO: Majka je seksualno nastrana, zato smo joj uzeli dete!

Detalji porodične drame

SOCIJALNO: Majka je seksualno nastrana, zato smo joj uzeli dete!

Austrija -
Jasmin M. (29) je posebno povredilo to što joj socijalni radnici nisu dali priliku da se oprosti od deteta, već su devojčicu, nenajavljeno, izneli kroz sporedni izlaz bolnice

TULN - Jasmin M. (29) kojoj je austrijska socijalna služba pre nekoliko dana oduzela tek rođenu bebu je seksulano nastrana i zato je trenutno lišena starateljstva nad svoje četvoro dece, tvde u socijalnoj službi.

Težak psihički poremećaj lekari su konstatovali tokom sudskog psihijatrijskog veštačenja u martu, pošto je Jasmin M. provela četiri nedelje u pritvoru zbog pokušaja ucene. Psihijatri su posvedočili o majčinom “asocijalnom ponašanju i nekonvencionalnoj seksualnosti, odnosno seksualnoj nastranosti”, pišu austrijski mediji.

Sud je posle ove procene Jasmin najpre oduzeo troje starije dece (2, 5, 10), a sada i devojčicu rođenu prošle srede kada je u bolnicu u Tulnu stigao faks u kome se bolničkom personalu zabranjuje da majci dozvoli da dete odvede kući. Jasmin M. (29) je posebno povredila činjenica da joj socijalni radnici nisu dali priliku da se oprosti od deteta, već su devojčicu, nenajavljeno, izneli kroz sporedni izlaz bolnice. Novorođenče se trenutno nalazi u hraniteljskoj porodici, a majka ima pravo da poseti svoju ćerku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track