DELA, A NE REČII: Poslali 66 šlepera pomoći na Balkan!
Foto: Daranana Udovičić

Savez samarićanskih radnika

DELA, A NE REČII: Poslali 66 šlepera pomoći na Balkan!

Austrija -
Ova organizacija u Ljigu podržava obnovu poljoprivrede i to kroz doniranje stočne hrane, analizu zemlje, dopremanje goriva

BEČ - Austrijska humanitarna organizacija "Savez samarićanskih radnika" (Arbeiter Samariter Bund - ASB), otpremila je više od 1.400 tona robe pomoći u poplavljena područja na prostoru Balkana.

Predsednik ASB Franc Šnabl rekao je danas u Beču, na konferenciji za novinare, da je 66 šlepera pomoći upućeno u regione pogođene poplavama i naglasio da se sada pažnja usresređuje na obnovu.

"Zlatno srce Austrijanaca ne postoji samo u rečima, već i delima", kazao je Šnabl, dodajući da je prikupljanje pomoći pokrenuto na inicijativi za prikupljanje pomoći u Beču.

Akcija je pokrenuta nakon što je ASB dobio upit za logističku pomoć. Stanovništvo Austrije se sada više ne poziva na pružanje pomoći kroz robu, već novac. Uz pomoć partnerskih organizacija čiste se stanovi i kuće u bosanskim gradovima Maglaju i Šamcu. U Srbiji ASB u Ljigu podržava obnovu poljoprivrede, kroz doniranje stočne hrane, analizu zemlje, dopremanje goriva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja