NE ŽALE PARA: Za obnovu parlamenta iskeširaće oko 500 miliona evra!
Foto: Parlamentsdirektion / Mike Ranz

Odobrena restauracija austrijskog skupštinskog zdanja

NE ŽALE PARA: Za obnovu parlamenta iskeširaće oko 500 miliona evra!

Austrija -
Poslanici su se odlučili za najskuplju, ali kompletnu restauraciju, ove u nekim delovima potpuno oronule zgrade stare 130 godina. Predviđeno je da će radovi trajati tri godine

BEČ - Poslanici Nacionalnog veća Austrijskog parlamenta u Beču, izglasali su odluku da im se sanira kuća u kojoj rade. Za to će biti izdvojeno 352,2 miliona evra.

Poslanici su se odlučili za najskuplju, ali kompletnu restauraciju, ove u nekim delovima potpuno oronule zgrade stara 130 godina. Predviđeno je da će radovi trajati tri godine.

U međuvremenu parlament će zasedati najverovatnije u dvorcu Hofburg, nekadašnjoj zimskoj rezidenciji carske dinastije Habsburg, i na još nekim lokacijama u Beču. Za to će biti izdvojeno dodatnih 51,4 miliona evra.

Konačna cena trogodišnje sanacije i preseljenja mogla bi da dostigne cifru od čak pola milijarde evra. Država međutim ne žali para s obzirom da se radi o reprezentativnom zdanju, u kojem radi više stotina ljudi. Restauracija bi trebala da bude započeta najranije 2017. godine

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track