UBISTVO NA ŽURCI: Policija pronašla taksistu koji je prevezao Marselov leš!
Foto: Rojters

Rešena misterija

UBISTVO NA ŽURCI: Policija pronašla taksistu koji je prevezao Marselov leš!

Austrija -
Izgledali su potpuno bezopasno. Pomislio sam da idu na vikendicu. Kada su stigli u Mađarsku, deda i unuk su izašli sa koferima i zatražili da dođem po njih za dva sata, izjavio je taksista Halil Y.

BEČ - Policija je uspela da pronađe Halila Y. (34), taksistu koji je prevezao leš Marsela S. (Marcel S., 16) ubijenog tokom žurke u Gracu. Prema njegovim rečima, on je 23. juna pozvan da dođe na adresu u centru Graca gde su ga čekali Sebastian S. (16) i njegov deda Valter S. (Walter S., 86).

Nakon što su u njegov beli kombi marke "škoda" natovarili dva velika kofera, putnici su ga zamolili da ih odveze u Mađarsku.

"Izgledali su potpuno bezopasno. Pomislio sam da idu na vikendicu“, rekao je Halil policiji. Kada su stigli u Mađarsku, deda i unuk su izašli sa koferima i zatražili od taksiste da dođe po njih za dva sata. Nakon toga odvezao ih je u hotel u mestu Bad Fezlau (Bad Vöslau, Donja Austrija), u kojem se tada nalazila Sebastianova majka.

Podsetimo, tokom jedne žurke u Gracu Marsel S. je šest sati seksualno zlostavljao četrnaestogodišnju devojčicu Natašu, a potom, uz pretnju pištoljem, primorao Sebastiana da je siluje. Sebastian je to i uradio, a onda je dedinim pištoljem sa dva hica u glavu ubio Marsela. Tokom policijskog saslušanja Sebastian je priznao ubistvo. Tvrdio je da su on i njegov deda taksijem prevezli Marselovo telo u Mađarsku.

Policija je prvo posumnjala u istinitost njegove priče. Verovali su da je, osim dede, Sebastian imao još jednog pomagača, ali da pričom o taksisti želi da sakrije njegov identitet.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track