DRAMA: Za samo par minuta u Beču opljačkane dve banke!
Foto: REUTERS

Kao po dogovoru

DRAMA: Za samo par minuta u Beču opljačkane dve banke!

Austrija -
Policija traga za pljačkašem starim oko 45 godina. Svedoci su ga opisali kao visokog i mršavog muškarca

BEČ - Danas oko podneva u Beču su opljačakne dve banke, i to u razmaku od nekoliko minuta! Pljačke su se dogodile u 1. i 23. bečkoj opštini, pljačkaš jedne banke je uhapšen, dok se za razbojnikom iz duge traga.

Nedugo posle pljačke Folksbanke (Volksbank) u ulici Kecergase (Ketzergasse), u 23. bečkoj opštini, policija je uhapsila lopova. On je autom pokušao da pobegne sa lica mesta, ali ga je policija presrela na spoljnom prstenu autoputa (Wiener Außenring-Schnellstraße, S1). Prilikom hapšenja u automobilu begunca pronađen je sav novac.

U drugoj pljački nepoznati muškarac je, uz pretnju pištoljem, odneo novac iz Hypo Tirol banke u ulici Tagethofštrase (Tegetthoffstraße) u samom centru Beča. Na lice mesta odmah je izašla specijalna interventna jedinica bečke policije (WEGA), međutim, lopov je uspeo da pobegne.

Prema rečima policije, u toku je potraga za pljačkašem starim oko 45 godina. Svedoci su ga opisali kao visokog i mršavog muškarca. Policija ispituje i da li postoji veza između ove dve pljačke.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track