(FOTO) ODMOR ZA DUŠU I TELO: Austrija ima najbolje i najlepše banje u Evropi!

Zaslužene nagrade

(FOTO) ODMOR ZA DUŠU I TELO: Austrija ima najbolje i najlepše banje u Evropi!

Austrija -
U kategoriji "Hotelske banje" prvo mesto je pripalo "Alpskom odmaralištu Švarc“ u tirolskom mestu Mieming
1 / 5

BEČ - Austrija može da se ponosi odličnim banjama, pokazalo se na ovogodišnjoj dodeli nagrada za "Najbolje evropske banje“ (European Health Spa Award).

U kategoriji "Najbolje javno banjsko kupalište“ prvo mesto pripalo je "Azijskoj banji Leoben“ u Leobenu, drugom najvećem gradu austrijske Štajerske, dok je treće mesto, posle švajcarske banje Akvabazileja, pripalo "Banji u masivu Ture“ u mestu Kaprun u pokrajini Salburg.

"Najbolja banjska destinacija“ je Hotel Hohšober (Hochschober) na 1.763 metara nadmorske visine u koruškim Alpima. Ovaj hotel ima svoj bazen u jezeru Turaher (Turrracher See), odmah uz hotel. Temperatura u jezerskom bazenu je uvek 30 stepeni Celzijusa, pa se gosti kupaju i usred zime.

Među "Hotelskim banjama“ Austrija je takođe zauzela prvo mesto. Ono je pripalo "Alpskom odmaralištu Švarc“ (Alpenresort Schwarz) u tirolskom mestu Mieming. I u kategoriji "Medicinska banja“ najbolja je jedna austrijska - banja Lanserhof u mestu Lans kod Inzbruka.

U kategoriji "Dnevne banje“, treću nagradu je dobio novi Hotel Sansusi (Sans Souci) u Beču, dok u kategoriji "Najbolje gradsko termalno kupalište“ već treću godinu zaredom prvu nagradu osvajaju "Bečke terme“ (Therme Wien), na jugu Beča, u delu grada zvanom Oberla (Oberlaa).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track