HOJPL BLAGOSLOVIO: Nidermilbihler novi sekretar socijaldemokrata u Beču

Promene kod crvenih

HOJPL BLAGOSLOVIO: Nidermilbihler novi sekretar socijaldemokrata u Beču

Austrija -
Zajedno ćemo se boriti da Beč ostane privlačan grad za život i da u njemu život bude još kvalitetniji, rekao je Nidermilbihler

BEČ - Georg Nidermilbihler (Georg Niedermühlbichler) novi je sekretar bečke pokrajinske organizacije Socijaldemokratske partije Austrije (SPÖ) i tu funkciju obavljaće od 1. avgusta.

Mihael Hojpl (Michael Häupl), gradonačelnik Beča, bez čijeg odobrenja Nidermilbihler ne bi postao gradski partijski sekretar, izjavio je da ima odličan odnos sa Nidermilbihlerom i da njih dvojica veoma dobro sarađuju.

Iskusan partijski kadar, Nidermilbihler je rođen u tirolskom mestu Zel (Söll), a u mladosti se preselio u Beč. Završio je elektroinstalaterski zanat i trgovačku školu i od 1985. radio u Bečkoj elektrodistribuciji. Godine 1998. je postao predsedavajući bečkih socijaldemokrata u najstrožem istorijskom centru Beča, Inenštatu (Innenstadt), 1. gradskoj opštini, U ovoj opštini, u kojoj dominiraju narodnjaci, bio je odbornik i zamenik predsednice opštinske skupštine i to u periodu od 2001. do ­2005. godine.

Od 2005. Nidermilbihler je odbornik u Bečkoj gradskoj skupštini i u skupštinskom komitetu za stanogradnju i obnovu grada. Politički se kalio i kao predsednik Udruženja podstanara Austrije.

"Sa odličnim socijaldemokratskim timom, kako na gradskom nivou, tako i u pojedinim bečkim opštinama, nastaviću da ukazujem da je SPÖ jedina snaga koja može Beč da načini spremnim za izazove budućnosti. Zajedno ćemo se boriti da Beč ostane privlačan grad za život i da u njemu život bude još kvalitetniji“, rekao je Nidermilbihler na sednici na kojoj je izabran za gradskog partijskog sekretara.

Mihael Hojpl
Mihael Hojpl

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track