VREBAJU NA PARKINGU: Banda  lopova buši gume pa pokrade sve iz automobila!

Policija upozorava na oprez

VREBAJU NA PARKINGU: Banda lopova buši gume pa pokrade sve iz automobila!

Austrija -
U poslednja četiri meseca na deonici autoputa kod Salcburga lopovi su opljačkali više automobila, a visina štete još uvek nije utvrđena

SALCBURG - Na deonici autoputa kod Salcburga, banda lopova pljačka putnike služeći se podlim trikovima. Dok vozači i njihovi saputnici prave pauzu na odmorištu Valserberg (Walserberg), lopovi im iseku gume, a onda ih opljačkaju.

Prema rečima policije sve dosadašnje pljačke su vrlo spretno i uspešno sprovedene. U trenutku kada se putnici, koji se zaustave na ovom odmaralištu, udalje od svog automobila, lopovi im probuše zadnju desnu gumu, tek toliko da vozač ni ne primeti da guma izduvava.

Kada vozač nastavi putovanje, posle određenog vremena probušena guma u potpunosti izduva, te je on prisiljen da parkira vozilo u zaustavnu traku i promeni gumu. Dok vozač menja točak na svom automobilu, lopovi koji su ga sve vreme pratili, se prišunjaju vozilu brzo i neprimetno pokradu novac i ostale vredne stvari iz vozila.

U poslednja četiri meseca na odmaralištu Velserberg lopovi su uspeli da opljačkaju četiri automobila, dok visina počinjene štete još uvek nije utvrđena. Policija za sada nema konretna saznanja o ovoj bandi, te stoga apeluje na vozače da prilikom pauze na odmaralištima svoja vozila drže na oku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track