U ZNAK SEĆANJA: Molitva za mir i žrtve Prvog svetskog rata!

Poziv austrijskih biskupa vernicima

U ZNAK SEĆANJA: Molitva za mir i žrtve Prvog svetskog rata!

Austrija -
Vojna biskupija će u nedelju, u bečkoj crkvi Sankt Nepomuk , pomenom obeležiti početak Prvog svetskog rata, a biće izložena i jedna relikvija poslednjeg austro-ugarskog cara Karla

BEČ - Povodom 100. godišnjice objave rata Austro-ugarske Srbiji, austrijski biskupi pozvali su danas na molitvu za mir i sećanja na žrtve Prvog svetskog rata.

Biskupi su pozvali vernike da dođu na pomen žrtvama ispred spomenika kako bi se molili za mir, poručivši da oni treba da budu alatka mira i pomirenja. U svim biskupijama biće održane liturgije, pri čemu će verski obred biti propraćen od strane mirovnih inicijativa i udruženja boraca.

Važno je učiti iz istorije kako se ne bi ponovilo nekorisno krvoproliće Prvog svetskog rata, navodi se u molitvama, uz napomenu da svaka generacija ima zadatak da prevaziđe mržnju i svađu i podstiče pomirenje.

Vojna biskupija će u nedelju, u bečkoj crkvi Sankt Nepomuk , pomenom obeležiti početak Prvog svetskog rata. Tom prilikom biće izložena i jedna relikvija poslednjeg austro-ugarskog cara Karla.

U Salcburgu, na vrhu planine Vildkogel kod Bramberga, biće održana molitva mira zajedno sa predstavnicima katoličke, evangelističke i ruske pravoslavne crkve, ali i predstavnika islama i budizma.

Ne ponovilo se... Učesnici  Prvog svetskog rata
Ne ponovilo se... Učesnici Prvog svetskog rata

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja