BRUKA: Falsifikovali testamente i tako ukrali deset miliona evra!

Sudski službenici završili iza rešetaka

BRUKA: Falsifikovali testamente i tako ukrali deset miliona evra!

Austrija -
Zbog zloupotrebe službenog položaja i pribavljanja materiojalne koristi deset službenika suda u Dorbirnu u austrijskoj pokrajini Forarlberg osuđeno je na zatvorske kazne

SALCBURG - Drugostepeni sud u Salcburgu potvrdio je zatvorske kazne za desetoro sudskih službenika koji su u više navrata falsifikovali testamente i novac preusmeravali na svoje račune.

Prvostepeni sud je 2012. osudio desetoro zaposlenih suda u Dorbirnu u austrijskoj pokrajini Forarlberg, zbog zloupotrebe službenog položaja, falsifikovanja dokumenata i pribavljanja protivpravne materijalne koristi. Oni su, tokom sedam godina, promenili sadržaj testamenata osamdesetero ljudi i uzeli tako više od deset miliona evra.

Vrhovni sud Austrije je naložio ponovno suđenje za petoro optuženih, uključujući isuspendiranu sutkinju i bivšu potpredsednicu pokrajinskog suda Forarlberga u Feldkirhu, Korneliju R, kako bi se utvrdilo da li se radi ozloupotrebi službenog položaja ili prevari.

Veće porotnika u Salcburgu je na kraju presudilo da su optuženi krivi, ali je većini smanjila kazne. Oni su osuđeni na kazne od 21 mesec do šest godina zatvora. Bivša sutkinja Kornelija R. osuđena je na 32 meseca, od taga na 22 uslovno.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track