Avio kompanija Ostrijen erlajns od sutra ponovo leti za Izrael!
Foto: Wikipedia

Procenjeno da je bezbedno

Avio kompanija Ostrijen erlajns od sutra ponovo leti za Izrael!

Austrija -
Portparol AUA Peter Tir saopštio je da će kompanija, nakon privremene obustave letova zbog oružanog sukoba, u nedelju u 10.45 časova poleteti sa bečkog aerodroma Švehat ka aerodromu Ben Gurion u Tel Avivu

BEČ - Austrijska nacionalna aviokompanija "Ostrijen erlajns" (AUA) od nedelje ponovo će leteti za Tel Aviv, najavljeno je u Beču.

Portparol AUA Peter Tir saopštio je da će kompanija, nakon privremene obustave letova zbog oružanog sukoba, u nedelju u 10.45 časova poleteti sa bečkog aerodroma Švehat ka aerodromu Ben Gurion u Tel Avivu. Lufthanza grupacija, u čijem je sastatu AUA, saopštila je, prethodno, da će kompanije u njenom sastavu, nakon analize novih informacija o bezbednosnom stanju sa terena, postepeno obnoviti letove za Tel Aviv. S tim u vezi je Tir pojasnio da će Lufthanza grupacija, iz operativnih razloga, potpunu normalizaciju letova sporvesti tek tokom narednih dana.

Do privremene obustave letova ka aerodromu u Tel Avivu došlo je pošto je u utorak palo više granata u blizini aerodroma. Kao reakcija na to su američka i evropska kontrola letenja zabranile letove ka Tel Avivu. Ta zabrana je ukinuta u četvrtak, ali je AUA odlučila da i dalje ne leti ka Izraelu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track