DEMORALISANI: Austrijanci sve manje štede jer su kamate niske!

NESTIMULATIVNA BANKARSKA POLITIKA

DEMORALISANI: Austrijanci sve manje štede jer su kamate niske!

Austrija -
Najnovije istraživanje pokazuje da se građani sve manje odlučuju za štednju (35 odsto), a sve više za šoping (45 odsto). Preostali nisu ni za jedno ni za drugo

BEČ - Niske kamate na štednju sve više obeshrabruju tradicionalno štedljive Austrijance.

Najnovije istraživanje pokazuje da se građani sve manje odlučuju za štednju (35 odsto), a sve više za šoping (45 odsto). Preostali nisu ni za jedno ni za drugo.

Najpopularnija „knjiga“ Austrijanaca, štedna knjižica, gubi na "čitanosti". Prema istraživanjima broj Ausutrijanaca koji žele da uvećaju svoje štedne uloge pao je sa prošlogodišnjih 65 odsto na 59 odsto .

Udri brigu na veselje... Šopingovanje

Zanimljivo je međutim, da građanj žele da ostave veću sumu "sa strane" ove godine, čak 5.100 evra, što je više nego lani, kada je željena svota iznosila 4.500 evra.

Za vezanu „građevinsku štednju“ na šest godina, koja donosi nešto bolje kamate u banci, a pruža i mogućnost podizanja povoljnog kredita za nekretnine odlučilo bi se 52 odsto Austrijanaca.

Mada su kamate na kredite povoljne Austrijanaci se nerado odlučuju na ovaj vid zaduživanja. Ove godine je uzimanje kredita od banke, planiralo 13 odsto Austrijanaca, što je pet odsto manje nego prošle godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track