ALEKSIĆ: Pramerova je više puta potvrdila svoju naklonost prema Srbima

Odlazak Barbare Pramer

ALEKSIĆ: Pramerova je više puta potvrdila svoju naklonost prema Srbima

Austrija -
I te kako su poznate njene zasluge u borbi za jednakost polova, ali i jačanje prava glasa manjina u parlamentu kojim je uspešno predsedavala još od 2006. godine

BEČ - Zoran Aleksić, predsednik Saveza Srba u Austriji, izjavio je povodom smrti predsednice austrijskog parlamenta Barbare Pramer (Barbara Prammer), da je do poslednjeg dana ni opaka bolest nije sprečavala da se bori za ono u šta je iskreno verovala.

"U skladu sa ubeđenjima kojima se tokom svoje bogate karijere strpljivo vodila, nije odustajala i svojom jedinstvenom harizmom još više je uticala na zajednički jezik i kompromis parlamentarnih partija pri donošenju odluka važnih za budućnost svih građana. I te kako su poznate njene zasluge u borbi za jednakost polova, ali i jačanje prava glasa manjina u parlamentu, kojim je uspešno predsedavala još od 2006. U skladu sa tim, njena naklonost srpskoj zajednici u Austriji bila je otvorena i u više navrata konkretno potvrđena“, izjavio je Aleksić za Kurir.

On je podvukao da je Austrija izgubila velikog demokratu i uticajnu ličnost koja je svojim autoritetom tokom čitave karijere svakim danom ulivala nadu svim ljudima da se vredi boriti za nastavak dijaloga i razumevanje, od kojih zavise osnovne vrednosti i ostvareni uspesi Austrije.

"U ime predsedništva i članstva Saveza Srba u Austriji želim da uputim izraze najdubljeg saučešća porodici, prijateljima, stranačkim i parlamentarnim kolegama pokojne gospođe Pramer“, rekao je Aleksić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track